ADVENT U VRTIĆU


Advent je najljepše vrijeme u godini – vrijeme zajedništva i iščekivanja Božića. U našem vrtiću su se tijekom prosinca odvijale različite aktivnosti. I dalje, zbog epidemioloških mjera, ne provodimo božićne radionice s roditeljima, ali to ne znači da ne uključujemo roditelje na razne načine. Djeca su kod kuće sa svojim roditeljima izrađivala ukrase koje su donijeli u vrtić kako bi ukrasili naše hodnike.

Kroz razne glazbene, likovne, istraživačke i kreativne aktivnosti te kroz čitanje priča i raznu didaktiku obilježili smo vrijeme do Božića. Prvo smo se pripremali za dolazak svetog Nikole, a kasnije izrađujući ukrase za bor od raznih materijala, kao i pripremanju prostora. Neki su se okušali i u izradi medenjaka i breskvica.

Povodom blagdana svete Lucije djeca su tradicionalno posadila pšenicu te razgovarali o značenju imena Lucija i što svjetlo znači u našim životima.  Za svoje najdraže kod kuće izradili su prigodnu čestitku i/ili poklon koji će krasiti njihov dom.

Kako bi stvorili pravi blagdanski ugođaj svakodnevno se na našim objektima mogao čuti zvuk prigodnih božićnih pjesama.

 

 

"ZRAKICE" POSJETILE ŽUPU BL. ALOJZIJA STEPINCA

Vjerska odgojno-obrazovna skupina Zrakice u ovo vrijeme adventa posjetila je Župu blaženog Alojzija Stepinca Duga Resa gdje ih je dočekao svećenik Željko Nestić. Za tu prigodu su djeca iz Zrakica pripremila slatkiše i igračke za djecu slabijeg imovinskog stanja kako bi im uljepšali Božić, a uz svaki poklon priložili su i likovni rad, odnosno čestitku povodom blagdana. Sve pripremljene poklone svećenik će proslijediti dalje potrebitima i na taj način proširiti radost.