“BUMBLEBEES” izradili i izdali slikovnicu


Djeca iz engleske odgojno-obrazovne skupine „Bumblebees“ i njihove odgojiteljice mogu se pohvaliti izradom vlastite slikovnice pod nazivom „Alexove pustolovine u potrazi za Elom“ koja je doživjela i izdanje. Kako je sve započelo....
Manja skupina djece, prvotno dječaka, samoinicijativno je u likovnom centru započela s ilustracijama. Crteži su se razlikovali likovnim tehnikama, ali su temom bili povezani. U razgovoru s dječacima odgojiteljice su uvidjele povezanost crteža te su ih potaknule da nastane priča, a kasnije su se pridružile i djevojčice.
Na taj način je pomalo nastajala priča, sadržaj se mijenjao stvaranjem novih ilustracija, a i novi sadržaj utjecao je na stvaranje dodatnih, novih ilustracija. Razgovarajući s roditeljima o istome, roditelji dvoje djece ponudili su suradnju te su preuzeli stvaranje i tiskanje slikovnice te su ostali roditelji pomogli u tiskanju. Djeca skupine su bila iznimno ponosna na svoje djelo, kao i odgojiteljice na njih, a veliko hvala ide i roditeljima na iznimnoj suradnji kako svih godina do sada, tako i na ovom velikom pothvatu.