DAN OČEVA


19. ožujka slavimo Dan očeva u Hrvatskoj i u drugim europskim zemljama. Dan očeva je dan posvećen u čast svakog oca i kao takav slavi očinstvo i utjecaj i položaj očeva u današnjem društvu. Datum je Hrvatska odabrala radi blagdana Svetog Josipa, oca Isusa. U drugim zemljama svijeta navedeni dan se slavi u mjesecu lipnju, ali to zapravo i nije najbitnije, već to da na taj dan pokažemo svoju zahvalnost i ljubav prema našem roditelju.

U odgojnim skupinama djeca su razgovarala o svojim očevima, o vremenu koje provode s njima te o tome u čemu su njihovi očevi najbolji. Izradili su čestitke koje su na kraju dana poklonili svojim očevima, dok su pojedine skupine pripremile video materijale kao čestitke.

TKO MOŽE POSTATI TATA

Da bi netko postao tata,
mora znati nekoliko zanata.
Kao što je stavljanje ruku oko vrata,
kao što je izbjegavanje rata.

Da bi netko postao tata,
mora mu dječji vrisak i skakanje po sobi
postati radost, biti hobi.

Tata ne smije biti naravi teške
i smisla mora imati za greške.

Da bi netko postao tata,
mora uz nekoliko zanata
imati i nekoliko inata,
mora se zainatiti
da će se zatatiti.

Zvonimir Balog

 

Djeca odgojno-obrazovne skupine „Zrakice“, u kojoj se provodi integrirani program odgoja u vjeri, posjetili su stolarski obrt „Brcković“ iz Duge Rese. Projekt koji kroz cijelu godinu provode odgojiteljice zajedno s djecom i roditeljima ima cilj upoznati djecu s likom svetog Josipa i njegovom velikom ulogom u obitelji. S obzirom da je Sv. Josip bio stolar kroz posjetu se htjelo djeci približiti zanimanje drvodjelca i načine na koje se može obrađivati drvo. Djeca su s velikim zanimanjem upijala saznanja što sve može nastati iz drveta. Imali su mnoga pitanja za stolara koji im je strpljivo odgovarao te ovom prilikom zahvaljujemo gosp. Brckoviću na gostoprinstvu i trudu oko naših najmlađih. Posjeta se ostvarila uoči blagdana Sv. Josipa te su djeca i na taj način proslavila Dan očeva.