DJEČJI TJEDAN 2021.


LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!

Obilježavanje Dječjeg tjedna u gradu Duga Resa i našem vrtiću!

 

DJEČJI TJEDAN 2021.

DJEČJI TJEDAN U DV DUGA RESA

OTVORENJE DJEČJEG TJEDNA - 04.10.2021.

FOTOGRAFIRANJE DJECE U FORMACIJI VOĆA (jabuka, kruška, banana)

 

 

 

ZDRAVSTVENA VODITELJICA DIJANA BOLJAR JE ODRŽALA EDUKACIJE ZA DJECU NA TEMU "VOĆE I POVRĆE" NA SVIM OBJEKTIMA.

OBJEKT RESICA

 

OBJEKT KASAR

OBJEKT MASLAČAK

OBJEKT GENERALSKI STOL

PREDSTAVE ZA DJECU U REALIZACIJI ODGOJITELJICA

OBJEKT MASLAČAK - "Jesenji razgovori"

OBJEKT KASAR - "Neposlušno mače"

 

KULINARSKA RADIONICA U OBJEKTU RESICA - 05.10.2021.

VOĆNA SALATA PRIČALICA

Gošća nam je bila kuharica Kristina Novosel iz Hotela Amarilis. Na radionici su sudjelovala djeca iz sve četiri vrtićke skupine – Pandice, Školjkice, Zrakice i Dolphinsi. Djeca su samostalno čistila i rezala voće – grožđe, jabuke, kruške, banane, mandarine i od njega izrađivala šarene voćne ražnjiće. Zaista su uživali u aktivnosti i opetovano tražili nove štapiće na koje će nanizati voće. Nakon vrijednog rada s užitkom su pojeli zdravi „roštilj“ (tako je voćne ražnjiće nazvala jedna djevojčica). Kuharica je djeci prezentirala svoju zanimljivu vještinu – izradu životinja od voća. Tako je izradila ježa, delfina, hobotnicu, medvjedića,... Djeca su s divljenjem promatrala kuharicu kako izrezuje zanimljive oblike i sami se okušali u izradi hobotnice. Kako smo mi Eko vrtić, i bitno nam je da maksimalno iskoristimo namirnice – od voća koje nije bilo iskorišteno za izradu ražnjića napravili smo ukusni sok kojim su se počastila djeca iz svih šest odgojnih skupina na objektu Resica.

Zahvaljujemo kuharici Kristini što je prihvatila naš poziv i time nam uljepšala Dječji tjedan!

 

KULINARSKA RADIONICA - OBJEKT KASAR - 06.10.2021.

SLATKI PLODOVI JESENI

Gostujuća kuharica bila je Ivana Vukmanić iz Restorana DP. Na radionici su sudjelovala djeca iz dviju vrtićkih skupina – Gljivice i Balončići. Gošća je vodila djecu kroz cijeli proces pripreme slatkih jesenskih zalogajčića – zdravih kuglica od suhog voća i tamne čokolade. Djeca su čistila datulje, dodavala bademe, brusnice i ostale sastojke u blender od čega je napravljena fina smjesa od koje su onda djeca izrađivala malene kuglice. Te su kuglice nakon oblikovanja uvaljali u kokosovo brašno, rastopljenu čokoladu ili rogač. Jedva su čekali degustirati slatke kuglice koje su izradili. Djeca su oduševljeno jela pripremljene zalogaje i uživala u okusima zdravih plodova jeseni.

Zahvaljujemo kuharici Ivani što se odazvala i razveselila naše mališane u Dječjem tjednu!

 

KULINARSKA RADIONICA - OBJEKT MASLAČAK - 07.10.2021.

RASPLESANE ŠUFNUDLE

 U kulinarskoj radionici na objektu Maslačak sudjelovao je kuhar Ivan Borovac iz hotela Plitvice Holiday Resort. Sudjelovala su djeca iz vrtićkih skupina, Leptirići, Žabice i Cookies. Kuhar je djeci pokazao proces izrade tradicionalnog jela karlovačke županije – šufnudle s butter tikvom, tostiranim orasima i medom. Djeca su bila od velike pomoći kuharu jer su mu pomagali s pripremom svih sastojaka, rezanjem i miješanjem, a kada su umijesili tijesto sami su izrađivali šufnudle. Svako dijete je dobilo svoj dio tijesta od kojeg su nastale nove šufnudle koje su nakon kuhanja bile spremne za kušanje.

Hvala kuharu Ivanu na sudjelovanju u našem Dječjem tjednu i pripremi ukusnog jela!

 

KULINARSKA RADIONICA - OBJEKT GENERALSKI STOL - 08.10.2021.

UZ VOĆE I POVRĆE DO SNAGE I SREĆE  - POVRTNI MUFFINI!

Posljednjeg dana obilježavanja Dječjeg tjedna kuhali smo u Generalskom Stolu, uz natjecateljice kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj! – Danijelu Nevajdu i Ivanu Župić. Uz pomoć djece skupina Leptirići i Sovice, pripremale su zdrave muffine od raznolikog zelenog povrća – tikvice, brokule i špinata. Prva asocijacija djece na muffine bila je „čokolada“, ali su im Danijela i Ivana pokazale kako nastaju zdravi, a uz to i slasni, zeleni muffini. Svi su željeli sudjelovati i dati svoj doprinos jelu, makar u miješanju ili stavljanju smjese u kalupe.

Hvala Danijeli i Ivani što su došle sve do našeg Generalskog Stola i uljepšale obilježavanje Dječjeg tjedna!

MALA OLIMPIJADA NA OBJEKTU RESICA

SPORTSKE AKTIVNOSTI
IZRADA I PODJELA MEDALJA SVIM SUDIONICIMA

 

DJEČJI TJEDAN U JASLIČKIM SKUPINAMA

TOČKICE

KOCKICE

IZRADA PLAKATA ZA IZLOŽBU DRUŠTVA "NAŠA DJECA JOZEFINA"