DONACIJA MEDA I EDUKACIJA ZA “ŠKOLJKICE”


Udruga pčelara Duga Resa prepoznala je važnost zdrave prehrane i postizanja prirodnog imuniteta kod djece od najranije dobi. U sklopu svog godišnjeg plana i programa rada odlučili su sve odgojno-obrazovne skupine Dječjeg vrtića Duga Resa darovati sa staklenkama meda kako bi pridonijeli zdravlju naših najmlađih. Djeci objekta Generalski Stol donaciju je predao pčelar Josip Šlat sa suprugom, dok je vrtiće u Dugoj Resi darivao predsjednik udruge Branko Miletić i povjerenik za pčelinju pašu Marinko Mihalić.

Radujemo se budućim edukacijama o važnosti pčela i pčelarstva koje će vrijedni članovi udruge imati u našem vrtiću i zahvaljujemo na ovoj vrijednoj i zdravoj donaciji za naše najmlađe!

 

Dana 15. studenoga 2021. odgojno-obrazovnu skupinu „Školjkice“ na objektu Resica posjetili su članovi Udruge pčelara Duge Rese – predsjednik Branko Miletić, povjerenik Marinko Mihalić i član Hrvoje Banjavčić. Održali su kratku edukaciju o obavezama pčelara, objasnili su im proces nastanka meda i pokazali umjetno stanište, tj. košnicu unutar koje se nalazi saće. Djeca su pokazala interes prema svemu viđenom pažljivo slušajući o pčelama, ali ipak su im najzanimljivija bila zaštitna odijela koje pčelari nose te su i sami imali priliku isprobati odijela za male pčelare. Svako dijete za uspomenu je dobilo teglicu ukusnog i zdravog meda koje će ponijeti kući, dok su „Školjkice“ za pčelare pripremile mnoštvo likovnih radova koji će krasiti prostorije Udruge.
Osim „Školjkica“, pčelari su posjetili i jasličku skupinu, naše male „Pčelice“, kako bi upoznali buduće pčelare!