EDUKATIVNI IZLETI


Odgojno-obrazovne skupine Balončići i Gljivice – objekt Kasar – 02. svibnja 2022. – MiniPolis Zagreb

Odgojno-obrazovne skupine Leptirići, Cookies, Žabice – objekt Maslačak – 06. lipnja 2022. - MiniPolis Zagreb

      Naši vrtićarci su po prvi puta posjetili prvi dječji grad u Hrvatskoj, MiniPolis u Zagrebu. MiniPolis je inovativno edukativno okruženje koje potiče razvoj kreativnosti i intelekta  uz osjećaj uspjeha, vrijednosti i samopouzdanja. Grad se sastoji od kućica koje su minijaturizirane replike stvarnog svijeta, a djeca u njima kroz igru otkrivaju što žele biti kad odrastu, odnosno prikazano je više  od 50 zanimanja. Djeca su se okušala u ulozi veterinara, liječnika, pilota, frizera, vatrogasca, policajca, trgovca, znanstvenikA... U sklopu posjete djeca su sudjelovala i na edukativnoj radionici. Bilo im je vrlo zabavno, a uz to su i mnogo toga naučili.

Program predškole Duga Resa – 16. svibnja 2022. – Zoološki vrt, Zagreb

      Za djecu iz popodnevnog programa predškole organizirali smo izlet u Zoološki vrt. Bilo je vrlo zanimljivo vidjeti kako se djeca upoznaju s životinjama koje su po prvi puta vidjeli, a najveći interes su izazvali lavovi i krokodili. Na kraju obilaska su pojeli sladoled i ispraznili svoje ruksak. Umorni, ali puni dojmova krenuli su  natrag prema autobusu u kojem su neka djeca čak kratko i odmorila prema putu kući.

Odgojno-obrazovne skupine Školjkice, Dolphins – objekt Resica – 01. lipnja 2022. - Tehnički muzej, Zagreb

      Prije polaska je vladalo veliko uzbuđenje i veselje zbog vožnje autobusom i posjete muzeju. U Tehničkom muzeju vrtićanci su se upoznali s prijevoznim sredstvima iz prošlosti (starinski bicikli, motori, stari automobili, vlakovi, avioni…) koji su ih najviše zainteresirali. Proveli su i neko vrijeme u rudniku te se upoznali s njihovim alatima. Organizirana je bila i posjeta Planetariju gdje su upoznali zvjezdano nebo, nazive zvijezda, izlazak sunca… a za kraj puta su se, naravno, počastili sladoledom!