OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA EKOLOGIJE


Današnji Međunarodni dan ekologije vrtićke skupine Žabice, Cookies i Leptirići s objekta Maslačak obilježili su odlaskom u dugoreško Reciklažno dvorište.

Pritom su imali priliku naučiti kako se otpad razvrstava u odgovarajuće spremnike te kako razvrstavanjem i recikliranjem otpada čuvamo naš okoliš – ne samo biljke i životinje koje nas okružuju, već i nas same i naše zdravlje!

Djelatnicima Reciklažnog dvorišta zahvaljujemo na stručnom vodstvu te na svemu što su naučili naše vrtićance, ali i nas odrasle koji smo bili s njima u pratnji.

Naše odgojno-obrazovne skupine s objekta Resica – Školjkice, Gljivice, Pčelice i Pandice –  današnji su dan, pak, obilježile odlaskom na Vinicu!

Djeca su u usponu na Vinicu uživala, a bio je ispunjen žamorom i pjesmicama koje smo cijelim putem pjevušili! Djecu su osobito dojmili šafrani koje su uočili na šumskim proplancima i za koje su naučili kako su zaštićeni i kako ih ne smiju ubirati. Također, naučili su kako su šafrani jedni od prvih vjesnika proljeća!

Po dolasku u planinarski dom, svi smo se okrijepili čajem i vodom te pojeli keksiće. Vrijeme, zatim, provodimo u igri i veselju, prije nego smo se polako uputili natrag prema vrtiću.

Na putu do vrtića djeca su uočila nekoliko plastičnih boca i drugog smeća koji su bili bačeni pored puta kojim smo prolazili – vrijedno su pokupili svo smeće koje su vidjeli te su, po dolasku na Resicu, sav pokupljeni otpad i odložili u predviđene spremnike.

Podizanje ekološke svijesti djece jedna je od naših temeljnih zadaća, a upravo je posjet Vinici odlična prilika da ovu važnu zadaću i ostvarimo!