OBILJEŽAVANJE OBNOVE EKO STATUSA VRTIĆA UZ PODIZANJE ZASTAVE U OBJEKTU GENERALSKI STOL


       Nakon dobivanja statusa eko vrtića, ove godine smo taj status po prvi puta obnovili na način da smo svečano podignuli Zelenu zastavu (simbol Međunarodnog programa Eko-škole) u objektu Generalski Stol. Svečanost je održana u ponedjeljak, 03. listopada 2022., a uveličala su je djeca skupina „Sovice“ i „Leptirići“ koji su održali kratki program – izveli su eko recitaciju i otpjevali eko pjesmu. Naša kuharica Mirjana za ovu prigodu je ispekla odličnu i zdravu tortu od mrkve koja je oduševila sve izgledom, ali i okusom.

     Podizanju zastave prisustvovali su načelnik općine Generalski Stol Alen Halar i direktorica Čistoće Duga Resa Josipa Škrtić Pucarević s kojima vrtić redovito surađuje na eko projektima. Ravnateljica Vrtića, Ana Božić, zahvalila se djeci i njihovim odgojiteljicama na velikom trudu da sačuvaju i uljepšaju prirodu oko svog vrtića, a time i  našu planetu.  

    Djeca i odgojiteljice iz objekta Generalski Stol redovito sudjeluju u svim ekološkim aktivnostima pa su tako prošle godine provodili projekt „Zdrava hrana“ – oformili su svoj plastenik u kojem su sadili razno povrće, uređivali okoliš vrtića, reciklirali... Ove godine također nastavljaju u istome tonu, ali s još mnogim novim aktivnostima gdje naglasak stavljaju na provođenju tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu.

Cijeli naš vrtić živi eko te nastavlja i dalje s provedbom ekoloških aktivnosti vodeći se idejom da je baš predškolsko doba prvi korak za stvaranje i razvijanje zdravog načina života.