Podizanje eko zastave Međunarodnog programa Ekoškole


Dječji vrtić Duga Resa može se pohvaliti statusom Međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj koji je dobio 2020. godine. Mnogo smo ljubavi, i truda uložili kako bismo postali eko vrtić, a sve to zahvaljujući našim predanim odgojiteljicama, roditeljima i naravno, djeci, koju nastojimo odgojiti da budu zaštitnici prirode i okoliša.

U petak, 19. ožujka 2021., baš pred sam početak proljeća, održana je kratka svečanost podizanja eko zelene zastave – prepoznatljivog znaka Ekoškole. Zastava je podignuta na jarbolu u objektu Resica, a svečanosti su prisustvovali svi članovi Eko odbora, dok su glavnu točku imali predškolci skupine „Cookies“ koji su i pomogli ravnateljici Ani Božić u samom činu podizanja zastave.

Iz Udruge Lijepa Naša, nacionalnog koordinatora programa u Republici Hrvatskoj, prisustvovali su projekt menadžer Josip Gregac i Ana Boras. Josip Gregac je pojasnio kako je njihov cilj osvijestiti mlade i djecu o potrebi zaštite okoliša te ih naučiti kako štititi okoliš koji nas okružuje. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Duge Rese, Tomislav Boljar, koji je čestitao djeci i vrtiću uz nadu da će oni educirati sve druge i svoje roditelje što to znači biti eko.

Raduje ga energetska obnova najstarijeg vrtića u Kasaru pa će i kroz to još više pridonijeti za ovaj status eko vrtića. Dječji vrtić Duga Resa i dalje će u sve segmente odgojno-obrazovnog rada uključivati glavne smjernice koje predlaže Udruga Lijepa Naša te ćemo se truditi da osvijestimo naše buduće mlade generacije da čuvaju našu prirodu.