POSJET PREDŠKOLARACA OSNOVNOJ ŠKOLI IVAN GORAN KOVAČIĆ


Tijekom 31. siječnja i 1. veljače naši su predškolarci – oni iz “male škole“ i oni iz vrtića, u pratnji svojih odgojiteljica i stručne službe, posjetili Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić.

Djecu su radosno dočekali stručna služba, učiteljice i ravnateljica, kako bi što manje bili u tremi i kako bi se osjećali dobrodošlo. Oni nas vode u 1.a i 1.b razred gdje predškolarci imaju priliku vidjeti kako izgledaju učionice! Pregledali su svoje buduće školske knjige, pisali po ploči te nosili školske torbe. Neka dječica bila su malo sramežljiva pa im ravnateljica govori kako se ničega ne trebaju bojati – osim što će u školi učiti, imat će se prilike i poigrati!

Nakon obilaska njihovih budućih učionica, predškolarci odlaze u 4.a i 4.b razred gdje učenici za njih organiziraju malenu priredbu – dvije su djevojčice recitirale, a cijeli razred otpjevao je i nekoliko pjesmica. Čak su i naši predškolarci njima otpjevali pjesmicu, na što smo im svi zapljeskali!

Za kraj, počastilo ih se bombonima.

Predškolarcima se svidio odlazak u školu, upoznali su svoje buduće učiteljice i malene prijatelje te naučili kako škola nije strašno mjesto u kojem se samo uči, već mjesto s puno druženja i smijeha.