Projekt “STARO ZNANJE ZA NOVE GENERACIJE” u objektu Maslačak


U srijedu, 12. svibnja 2021. Udruga „Razvoj Održivog Međuljudskog Balansa“ (skraćeno: ROMB) provela je drugi dio svog projekta „Staro znanje za nove generacije“ u našem objektu Maslačak. U radionici su sudjelovala djeca iz odgojne skupine „Cookies“.

Cilj projekta je povećanje svijesti o važnosti zaštite okoliša i biološke raznolikosti, te zaštite zdravlja povezivanjem s prirodom i usmjerenom na motiviranje za kvalitetno provođenje vremena boravkom u prirodi i prenošenje znanja i vještina o biljkama i vrtlarstvu.

Radionica je započela pričanjem bajke koja je djeci potaknula maštu i motivirala ih za rad na zemlji i samu sadnju bilja. Djeca su pozorno slušala priču te su nakon toga vidom, opipom i njuhom istraživala začinske biljke koje su nakon toga posadila u spiralnu gredicu koju su složili i pripremili članovi Udruge. Prije sadnje su djeca dobro obradila zemlju malenim motikama, lopatama i grabljicama. Nakon sadnje svaku su biljku označili drvenom oznakom na kojoj piše njeno ime (menta, vlasac, smilje i sl.). Sve su biljčice djeca zalila vodom kako bi što bolje rasle. Nakon marljivog rada djeca su se počastila finim voćnim sokovima.

Ravnateljica Ana Božić je članovima Udruge predala Zahvalnicu kako bi im i na taj simboličan način iskazala zahvalnost za zanimljive aktivnosti koje su proveli zajedno sa našom djecom i za lijepe poklone koje su nam darovali.