PUTOVANJE BOŽIĆNIM VLAKOM


15. prosinca naša vrtićka djeca s radošću su se provozala Božićnim vlakom u organizaciji Tin-expressa i Hrvatskih željeznica. Vlak je vozio na relaciji Duga Resa – Generalski Stol – Duga Resa.

Po dolasku na stanicu gdje smo se svi okupili, s velikim nestrpljenjem smo čekali vlak. Kad su djeca vidjela da stiže, uslijedio je veliki ushit i mahanje nadolazećem vlaku.

Na samom ulasku u vlak dočekao nas je Djed Božićnjak kojega su djeca pozdravljala i grlila, a jedno mu je dijete donijelo i crtež kojim je Djed Božićnjak bio oduševljen! Osim njega, dočekuju nas i njegovi pomoćnici, od kojih se djeci osobito svidio vilenjak u zelenoj haljinici!

U vlaku smo pjevali, slušali božićne pjesme i družili se s Djedom Božićnjakom. Dok je vlak stajao na stanici Generalski Stol s vilenjakom smo se svi uhvatili u “vlakić“, što je djeci bilo osobito zanimljivo.

Naš dobri Djed Božićnjak svoj je djeci dao prekrasne poklončiće, s njima je pjevao božićne pjesme te im rado odgovarao na pregršt pitanja. Djeci je ovo bio nezaboravni doživljaj, a u svemu smo uživali i mi odrasli kao njihova pratnja!