SAINT PATRICK’S DAY U ENGLESKIM SKUPINAMA


Odgojno-obrazovne skupine “Teddy Bears” i “Cookies”, skupine u kojima se provodi program ranog učenja engleskog jezika, obilježile su Dan svetog Patrika, odnosno St. Patrick's Day koji se obilježava u Irskoj, ali i svugdje u svijetu, na dan 17. ožujka.

Kroz aktivnosti koje se inače provode u engleskim skupinama, pa tako i kroz aktivnosti nadahnute Danom svetog Patrika, djecu se potiče na usvajanje vrijednosti multikulturalnosti i interkulturalnosti te upoznavanje s običajima i kulturom naroda čiji jezik usvajaju.

Skupina "Cookies" s objekta Maslačak posjetila je svoje prijatelje iz skupine "Teddy bears" s objekta Kasar te su na njihovom vrtićkom igralištu svi zajedno sudjelovali u kreativnim radionicama - izrađivali su vjenčiće za kosu, zelene kravate, plesali uz irsku glazbu i prigodne dječje pjesmice, tražili loptice u bojama i razvrstavali u prikladne kutije te se družili i igrali.

Uz to, djeca su kroz navedene aktivnosti naučila nekoliko novih, prigodnih riječi - rainbow, Leprechaun, clover i pot of gold.