SVJETSKI DAN ORALNOG ZDRAVLJA


Svjetski dan oralnoga zdravlja se svake godine obilježava 20. ožujka. Ovim se međunarodnim danom želi ukazati na važnost zdravih usta, promicati razvijanje svijesti o oralnom zdravlju i važnosti oralne higijene u svim dobnim skupinama.

Zdravstvena voditeljica vrtića je s djecom odgojnih skupina Žabice, Školjkice i Pandice provela radionicu o važnosti oralne higijene od najranije dobi. Pročitala im je priče i održala radionicu četkanja zubi na maketi, a djeca su sortirala slike zdravih i nezdravih namirnica –  koje su nam potrebne za zdravlje zubi i one koje su loše za naše zube.

Odgojna skupina Gljivice otišla je u posjet stomatologu u Dom zdravlja Duga Resa, dok je skupina Sovice posjetila stomatologa u Generalskom Stolu. Upoznali su se s ulogom stomatologa, pregledani su im zubići te dani savjeti kako pravilno četkati i brinuti o mliječnim i trajnim zubima.

Kroz navedene aktivnosti nastojimo djeci približiti stomatologa – zubara na njima prihvatljiv, dječji način, ali i kako bi pojedina djeca pobijedila strah od zubara.