NAJ AKCIJA 2023. GODINE – SURADNJA DND DUGA RESA I DJEČJEG VRTIĆA DUGA RESA


U utorak 19. prosinca 2023., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Saveza društava "Naša djeca Hrvatske", dodijeljena su priznanja za Naj akcije u 2023. godini - gradovima i općinama koji sudjeluju u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ te od kojih se očekuje da u okviru svoje ukupne planirane godišnje aktivnosti odaberu, osmisle i provedu novu aktivnost koju u toj godini Savez ocjenjuje potrebnom i korisnom za djecu.

Grad Duga Resa na natječaj je kandidirao projekt DND Jozefina "Istražujemo i raSTEMo", te je dobio Povelju za uspješno provedenu naj akciju u 2023. godini.

Projekt "Istražujemo i raSTEMo" se provodi u suradnji s našim Dječjim vrtićem Duga Resa. Članice DND Jozefina, profesorice Helena Helkert Furač, Juliana Lovrić i Lana Legek održale su ciklus radionica u području STEM-a, obuhvaćajući kemiju, biologiju, matematiku i informatiku. Održan je ciklus od 10 radionica u miješanim vrtićkim skupinama, u četiri objekta Dječjeg vrtića Duga Resa (Kasar, Maslačak, Resica i Generalski Stol), a krajnji rezultat biti će izrada digitalne knjige s fotografijama održanih radionica i iskustvima djece.

Iznimno smo ponosni što smo dio ovog hvale vrijednog i nagrađenog projekta!

 

Aktivnosti kroz Dječji tjedan - https://www.vrtic-dugaresa.hr/djecji-tjedan-2-6-listopada/

Suradnja kroz listopad, studeni i prosinac - https://www.vrtic-dugaresa.hr/suradnja-s-drustvom-nasa-djeca-jozefina-stem-aktivnosti/